Over onze afwerkzeep

De afwerkzepen van Kitzeep zijn speciaal ontwikkeld voor kitters en verwerkers die hoge eisen stellen aan hun materialen. Wij hebben Kitzeep op de markt gebracht als milieuvriendelijk, ph-neutraal afmesmiddel met de hoogste kwaliteit. 

Wilt u meer weten? Lees hier 10 redenen om voor Kitzeep te kiezen. Neem vandaag nog contact met ons op voor de mogelijkheden of vraag vrijblijvend een proefmonster aan.

 

Afwerkzeep tegen allergische huidaandoening

Nog steeds zijn er ervaren kitters en verwerkers van kitten die chemische afwasmiddelen en zepen gebruiken als afwerkzeep. Deze zepen zijn veelal voorzien van ontvetters en zuren. Uit een onderzoek en publicatie van de stichting Arbouw is gebleken dat de kitverwerker vaker last heeft van huidaandoeningen dan andere werknemers in de bouw. Zo blijkt dat 20% van de kitters te maken heeft met een allergische huidaandoening ten opzichte van 8% van alle bouwvakkers. Dit vinden wij zorgwekkend.

Uit onze praktijkervaring blijkt dat een belangrijk deel van huidirritatie wordt veroorzaakt door het gebruik van een verkeerde zeep als afwerkmiddel. Vaak worden er zepen of afwasmiddelen gebruikt die normaliter thuishoren in de huishouding. Deze afwasmiddelen of zepen zijn daarnaast veelal sterk alkalisch en bevatten dergelijke zepen ook geur- en kleurstoffen, vetvervangers en siliconen. Het effect van een langdurig contact met deze zepen kan schadelijk zijn en nadelige gevolgen hebben voor de verwerker én voor de kit.

 

Kitzeep als milieuvriendelijke oplossing

Alle producten in ons assortiment zijn pH-neutraal. Dit betekent dat Kitzeep niet irriterend is voor de huid. Kitzeep bevat daarnaast geen geur- en kleurstoffen en is biologisch afbreekbaar. Wel zo milieuvriendelijk! Een bijbehorend voordeel is dat Kitzeep geen vergeling of verkleuring geeft de kit. Hierdoor blijft de kwaliteit van het kitproduct behouden. Lees hier 10 redenen om voor Kitzeep te kiezen. 

Ons huidige productassortiment omvat Kitzeep Gold en Kitzeep High Sensitive. Voor particulier gebruik is Kitzeep Kant en Klaar het meest geschikt. Dit is een hoge kwaliteit afwerkzeep die direct gebruiksklaar is. Ook is het mogelijk om professionele kitzeep als private label te laten maken voor uw merk of bedrijf. 

Wilt u meer weten? Neem vandaag nog contact met ons op voor de mogelijkheden of vraag vrijblijvend een proefmonster aan.